Selecteer een pagina

Op 17 augustus mocht Dyonna samen met de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, Anthony Bergina de Tula Lezing 2019 houden. Voor haar een enorme eer!

Met haar verhaal deelde ze een focus op eenheid, verbindingen en eilandsamenlevingen binnen het Caribisch gebied, Curaçao als centrum van revolutionaire samenzweringen in de 18e eeuw, het belang van vrouwenhistoriografie en de representatie van Sablika, de vrouw die naar vermoeden samen met Tula had gestreden voor de vrijheid! Met daarnaast ook een onderdeel over haar onderzoek over slavernij in musea en daarbij de wit en zwart gecentreerde musea, en over het hedendaagse perspectief op Sablika en Tula met o.a. de movement ‘Tula Thaught Me’ van Selwyn de Wind. En een oproep tot herwaardering van vrouwelijke heldinnen, opdat er ook snel een Sablika lezing gehouden kan worden.

Het was een energieke avond, wat zelfs resulteerde in een kleine staande ovatie! De Tula lezing wordt jaarlijks georganiseerd door Ninsee en de Vereniging Antiliaans Netwerk.

Klik op de bovenstaande foto om het artikel te lezen, geschreven door Cees Luckhardt, Antiliaans Dagblad.