Selecteer een pagina

Bezoek Tweede Kamer met Caribische studenten

Door Stichting Weconnect: In onze serie Caribische collegetours trapten we 18 januari af met de Nederlandse politiek!
15 Maart 2017 zijn er namelijk verkiezingen. Ook meerderjarige studenten uit Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius hier in Nederland mogen stemmen. We kregen een masterclass Nederlandse politiek; 1000 jaar politieke geschiedenis in 30 minuten beeldend verteld. Aansluitend ging de groep van 30 Caribische studenten op bezoek in de Tweede Kamer. Kamerlid Amma Assante en oud-Kamerlid Tanja Jadnanansing trakteerden ons op een inspirerende sessie empowerment en gaven carrière advies.”

 

Stichting WeConnect organiseert activiteiten om Caribische studenten met elkaar in contact te brengen, bedenkt en realiseert projecten binnen het Koninkrijk, produceren educatieve documentaires en maken diverse media producties (korte en langere films)

Uit het artikel van de Curaçaose krant Amigoe: “Ik was niet erg geïnteresseerd in politiek, maar na die persoonlijke verhalen voel ik me wel betrokken en wil ik het gaan volgen,” zei de Curaçaose twintiger Dyonna Benett woensdag. Samen met dertig anderen jongeren uit Curacao, Aruba, Bonaire en de Bovenwinden bracht ze een bezoek aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Tweede Kamer der Staten-Generaal. – correspondent Otti Thomas.